Šibenik

Šibenik
Šibenik

Šibenik je povijesni grad u sjevernoj Dalmaciji. U samim počecima sagrađena je kao starohrvatski grad - tvrđava, u podnožju tvrđave sv. Mihovila, koja i danas dominira starim dijelom grada.Smješteno je u vrlo zaštićenoj prirodnoj luci, gdje se krška ljepota rijeke Krke ulijeva u Jadransko more.

Danas je Šibenik glavni grad i kulturno, upravno i turističko središte Šibensko-kninske županije. Zahvaljujući svojoj dugoj i bogatoj povijesti, Šibenik je bogat kulturno-povijesnim spomenicima koji privlače sve više gostiju i posjetitelja. Najveća atrakcija zasigurno je katedrala sv. Jakova, sagrađena tijekom stotinu godina i dovršena sredinom 16. stoljeća. Zbog svoje jedinstvenosti i činjenice da je u potpunosti izgrađen od kamena, stavljen je na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Panoramom Šibenika dominiraju četiri tvrđave (sv. Mihael, sv. Ivan, sv. Nikola i Šubićevac), s kojih se pruža spektakularan pogled na grad, more i obližnje otoke. Danas tvrđave služe kao turističke atrakcije koje se mogu vidjeti, a svaka od njih ima jedinstvenu ponudu za turiste.

Nakon dugog obilaska grada i njegovih starih kamenih ulica možete se opustiti na novouređenoj gradskoj plaži Banj s koje se pruža jedinstveni pogled na stari grad i koja nudi brojne sadržaje idealne za djecu i ljubitelje raznih sportskih aktivnosti.

Svim ljubiteljima prirode preporučujemo posjet Nacionalnom parku Krka i Kornati u koji se organiziraju svakodnevni izleti iz samog grada.

Ako se odlučite posjetiti ovaj stari hrvatski grad, preporučujemo da pretražite našu ponudu smještaja i odaberete nešto za sebe!

Pretraži smještaj

PRONAĐITE SMJEŠTAJ
12-18 god.
2-12 god.
do 2 god.